Întreabă un medic veterinar online

Blog | Cum să ai grijă de pisica ta

Pisicile sunt cele mai populare animale de companie pentru mulți iubitori de animale. Acest lucru se poate datora personalității lor jucăușe, comportamentului afectuos sau aspectului adorabil. Cu toate acestea, pe lângă faptul că sunt drăguțe, pisicile necesită îngrijire adecvată pentru a rămâne sănătoase și mulțumite. Iată câteva sfaturi generale despre îngrijirea pisicilor care vă vor ajuta să învățați cum să aveți grijă de o pisică.

 

Hrana

Alegerea mâncării pisicii dvs. este una dintre cele mai importante decizii pe care o puteți lua în ceea ce privește sănătatea pisicii dvs. Există multe formule de hrană pentru pisici disponibile astăzi pe piață, care sunt promovate ca fiind tipul potrivit de dietă pentru pisica ta. Cu toate acestea, atunci când alegeți o mâncare pentru pisici, este esențial să nu alegeți numai în funcție de preț. Formulele de hrană de calitate scăzută pot fi foarte dăunătoare sănătății pisicii dvs., rezultând în vizite scumpe la veterinar. Nu hrăniți niciodată pisica cu o formulă pe bază de porumb sau care conține un procent ridicat de carbohidrați simpli. Pisicile sunt carnivore, ceea ce înseamnă că vor prospera atunci când li se administrează o dietă bogată în proteine ​​derivate din carne. O modalitate rapidă de a evalua o formulă de hrană pentru pisici este de a citi primele cinci ingrediente, care alcătuiesc cea mai mare parte a formulei. Pentru pisici, se recomandă ca cel puțin trei sau patru dintre primele cinci ingrediente să fie pe bază de proteine.

 

Jucăriile

Pisicile sunt animale interactive și vor necesita divertisment constant pentru a rămâne fericite. Există multe jucării fantastice pentru pisici disponibile la multe magazine pentru animale de companie, care vă pot ajuta să vă păstrați pisica distrată. Dacă nu sunteți sigur ce tip de jucărie să cumpărați, puteți achiziționa pur și simplu niște iarba mâței, care poate fi folosită pentru a umple jucării de prin casă sau bile de pânză.

 

Îngrijirea la veterinar

Vizita la veterinar este extrem de importantă pentru pisici, mai ales că multe pisici pot dezvolta condiții grave de sănătate. Cel mai bine este să vă țineți la curent cu vaccinările pisicii dvs. și să faceți un control o dată la șase luni.

 

Litiera

Învățatul cu litiera este destul de simplu, deoarece majoritatea pisicilor au dorința instinctivă de a-și îngropa deșeurile. Așezați litiera pisicii dvs. într-o zonă privată, unde orice miros rezidual nu îi va deranja pe ceilalți membri ai gospodăriei dumneavoastră. Vă recomandăm să curățați litiera pisicii dvs. o dată pe zi, cu o înlocuire completă a așternutului din cutie aproximativ o dată pe săptămână. De asemenea, poate doriți să dezinfectați cutia cu un detergent netoxic pentru a ajuta la controlul mirosului.


Întreabă un Veterinar